Manja Gruson looking forward to Rise•UP

Manja Gruson

Mijn naam is Manja en in mijn atelier Manja's Maanpaleis in Amsterdam houd ik sinds tien jaar een praktijk voor healing en reading - één op één begeleiding, trajecten, cursussen en workshops - waarbij ik veel kunstzinnige expressie in zet.

Mijn grote passies in het leven zijn kunstzinnige zelfexpressie, empowering vrouwenwerk en het magisch ceremoniële veld. Ik begeleid vrouwen, kinderen, families en stellen bij het herinneren en eren van zichzelf en elkaars onschuld via innerlijk en extern onderzoek, middels schilderen, schrijven, dans, systemisch en lichaamswerk, het levenswiel, zang, rituelen, mijn heldervoelen en sharingcirkels. Ik geef meerdaagse HealingArtJourneycursussen, workshops heldervoelen en halfjaars vrouwentrainingen.
Op festivals zoals het mooie RiseUp, bied ik o.a. Kali- , Yoni en drakenworkshops: met veel emotieverkenning, humor en verf verbinden we ons met die delen van onszelf waar we mee worstelen, waarna we onze heelheid weer ervaren, heel met alles wat er is, licht én donker...

Welkom!

❤️

Manja

 

 Workshops

In deze workshop geef je stem, beeld en ruimte aan de woede die we onderdrukten door conditionering. Voor vrouwen is woede gekoppeld aan doodsangst, de angst van eeuwen van onderdrukking, verstoting en brandstapels die nog door ons collectief geheugen en onze aderen stroomt. Voor mannen is woede gekoppeld aan moordangst. Zij dragen het collectief veld van misbruikt zijn als oorlogswapens. We verkennen jouw Kali, jouw zuivere woede die niemand schaadt maar wel gevoeld, gezien en gehoord mag, mbv somatic practises, klank en verf. Veiligheid is nummer 1 in deze workshop. Ik werk met spaceholders.

 

 

 

Terwijl de lingam een vaak afgebeeld icoon is, is de yoni een stuk schuchterder als het gaat om het trots innemen van haar plek. Als meisjes leert niemand ons onze yoni te bestuderen en eren. Integendeel; er ontstaan in de puberteit vaak grote complexen. Lelijk. Oordelen we. Te ongelijk. Te gekleurd. Te rommelig. Te lange binnenste schaamlippen. Helemaal met het huidige jammerlijke porno&plastische chirurgie klimaat. In deze workshop gaan we ons verbinden met alle emoties die we ervaren in en over onze yoni's. Wat we ervaren brengen we in verschillende fases op het papier met verf en andere materialen. Een helende ode om mee te nemen en trots op te hangen. De kleren blijven aan en je kunt elk moment pauze nemen. Veiligheid is nr 1. Ik werk met spaceholders.

 

 

Draken zijn reusachtig, machtig, krachtig en prachtig. Ze hebben hele lieve ogen met lange wimpers. Ze brengen geluk en je kunt op hun rug met ze mee vliegen. Maar als ze boos worden, kunnen ze soms best veel vuur spuwen, en je van hun rug afgooien. Het is het soort vuur dat maakt dat je weg moet wezen. Heb jij ook zo'n lieve én zo'n boze draak in jou? En hoe voelen die? En hoe bewegen ze? Hoe zien ze er uit? Zullen we ze gaan tekenen, schilderen, knutselen? 

 

Meer

RiseUP Menu logo 01

Festival Locatie

Icon Locatie Icon Locatie Kasteel De Berckt, De Berckt 1
5991 PD Baarlo 
icon FB 01 icon IG 01 Icon Youtube icon Maps 01