Rakesh & Elfriede guiding Rise•UP into Tantric Dance
Featured

Rakesh & Elfriede

Rakesh Mijling
Opgegroeid in de Osho Commune en ontving zijn naam Swami Deva Rakesh in 1981 door Osho. Sindsdien heeft hij deze naam behouden, ook nadat hij de commune had verlaten. Hij reisde door India en vele malen in de Himalaya op zijn reis naar zelfrealisatie. Hij heeft veel ervaring met Osho-meditaties, Vipassana, Kriya Yoga, Advaita Vedanta, Boeddhistische Tantra en Neo Tantra.

Na het assisteren van verschillende gerenommeerde tantra docenten, startte hij in 2005 zijn eigen centrum genaamd Art of Loving wat later de Tantra School NL is geworden. Tijdens een tantra retreat ontwikkelde hij een nieuwe tantra oefening genaamd Tantric Dance. Dit wordt sinds 2007 gedeeld door getrainde docenten door heel de wereld.
Jarenlang was hij gastheer van mannengroepen, gemengde tantra retraites en sinds 2017 host hij het Tantra Festival Amsterdam.

 

Elfriede van der Sanden
Leraar voor meer dan 10 jaar, en heeft een specialiteit in het werken met vrouwen en stellen. Opgeleid als healing tao docent, en organisator van het tantra festival amsterdam en tantrische dans, kenmerkt haar werk haar gevoel voor humor, diepgang en liefdevolle aarding. Ook heeft ze een diepe liefde voor priestereswerk en baarmoedertempels.

 

Workshops

 

Een krachtige manier van zelfonderzoek door dans, meditatie en contact. Door krachtig leiderschap en diepe overgave, kom je tot ontdekkingen over jezelf. Het is een dansvorm waarin je vrij kunt dansen waarbij de ontvanger de ogen gesloten houdt, dit kan dmv een blinddoek. Hierdoor ontstaat een krachtige uitwisseling van geven en ontvangen en spelen we met de polariteiten.

 Tantric Dance biedt de mogelijkheid om te leren dansen met het leven, de ene keer vraagt het om krachtige leiderschap, de andere keer overgave en los laten. Er worden duidelijke instructies gegeven zodat je ten alle tijden veilig voelt en de dans kunt stoppen indien nodig. De dans is in 2007 ontwikkeld door Rakesh en samen met Elfriede verzorgen ze deze dansvorm door heel de wereld.

Je kunt als koppel meedoen en met elkaar blijven als dat gewenst is, verder wordt er steeds gewisseld van danspartner, hierdoor zal je steeds nieuwe ontdekkingen doen en blijft de dans dynamisch.

 


 Welkom in de wereld van Tantric Dance

martyn zij the gift

 

 

Welkom op dit diepgaande ritueel om de oude wonden tussen het mannelijke en vrouwelijke los te laten, zodat we elkaar weer met onschuld en liefde kunnen ont-moeten. Te kunnen zien en erkennen dat de twee polen er zijn als mysterieuze partners om elkaar te inspireren en ondersteunen.

 

 

 

 

Meer

RiseUP Menu logo 01

Festival Locatie

Icon Locatie Icon Locatie Kasteel De Berckt, De Berckt 1
5991 PD Baarlo 
icon FB 01 icon IG 01 Icon Youtube icon Maps 01