Baukje Fortuijn

Baukje Fortuijn

Baukje Fortuijn

 Baukje heeft sinds 2007 haar eigen praktijk BL-balans voor Psychotherapie. Als ervaringsdeskundige ontwikkelde zij tijdens haar afstuderen, een methode met paarden om hechtingsproblematiek te kunnen herstellen; de CREF- Methode. De CREF-methode maakte een grote intrede en zij kon niet anders dan het gaan uitleren aan anderen. In 2011 richtte zij haar opleidingsbureau Instituut Kerntransformatie En Verdieping (IKEV) op. In 2015 verscheen haar boek Levensbelang, van overleven naar leven en in 2022 het luisterboek Verslavingen en de CREF-methode.

 Spirituele ontwikkeling. De CREF-methode is volwassen geworden door de ontwikkeling met spiritualiteit. De combinatie spirituele leer, Tantra en Dzogchen (Jan Geurtz) en paarden bleek een zeer goede match te zijn. Het vult elkaar prachtig aan. Ook heeft het geleid naar het CREF Breakpoint programma. Speciaal in te zetten bij het liefdevol doorbreken van hardnekkige patronen of vele vormen van verslavingen. Via lichaamswerk, spiritueel gedachtengoed en paarden vinden er interne transformaties zonder goed of fout plaats welke een zeer gewenst resultaat brengen op het gebied van zelfliefde. 

 

 

 

Workshop

Tijdens deze begeleidde meditatie word je meegenomen naar een mismatch die je in je leven hebt ervaren. De kunst van het niets doen, uit het verzet blijven en een volledige overgave ervaren met het paard. De ultieme uitdaging. Zodra een mismatch weer een match kan worden in je systeem, brengt dit openingen in je hart, je ziel. Je lichaam kan weer volledig fungeren als platform waarop je het goddelijke kan laten landen. Het goddelijke bestaat uit levensbehoefte die in het CREF-model beschreven zijn. Dit zijn ervaringen, emoties die vervolgens weer dóór je heen kunnen stromen. Een beetje afkijken bij een paard, hoe zij dat doen, mag! Een paard is hierin het ultieme voorbeeld. Vol zelfliefde en doet wat klopt in het moment. Bewegen naar wat nodig is. Tijdens deze meditatieve workshop wordt er met het lichaam bewogen naar wat nodig is. Het paard oordeelt niet, kent geen goed of fout, is één met het moment.

 

Patronen. We kennen ze allemaal. De één is dienend de ander is belemmerd. Hoeveel patronen we als mens hebben is niet geheel helder, maar dat we patronen al heel vroeg in de baarmoeder aanleggen is wel duidelijk. Sommigen zijn zo “helpend” dat het te vergelijken is met een verslaving. Vanuit bescherming of verdoving. Onveiligheid of zelfs paniek kunnen ervaren bij het idee dat het patroon weg zou vallen. Soms komt er daadwerkelijk een destructieve kant uit voort. In deze workshop gaan we samen met het paard patronen af. Het paard geeft meestal zeer duidelijk terug welk patroon dienend is en welke destructief is. Prachtig teer, kwetsbaar en ontluikend. Tevens wordt de CREF-methode (Circle Reprint Emotional Foundation) meegenomen in deze workshop. Welke levensbehoeften zijn opgevuld, welk basisvertrouwen is aangelegd om
vervolgens tot een breekpunt te komen, om liefdevol te stoppen met oude systemen. 

 

Als kind ben je compleet. Misschien zie je dat nu niet zo. Misschien herinner je je nog hoe je als baby gewoon was, zonder oordeel over jezelf. Naarmate je ouder wordt, vorm je vaak een beeld van jezelf. In deze workshop ontdekken we hoe paarden dit doen. Denkt een paard iets over zichzelf? Of over jou? Kent het paard goed en fout? Een paard leeft in het moment en laat vriendelijk weten wat klopt en wat niet. Als iets niet bevalt, volgt het zijn eigen plan, zonder te letten op anderen. Hoe doet een paard dit? Ontdek het door mee te doen! De CREF-methode staat voor Circle, Reprint, Emotional, en Foundation. Het draait om het laten stromen van emoties en behoeften, zodat je een stevige basis hebt om liefdevol te kunnen zijn naar jezelf en anderen.

 

 

Meer

RiseUP Menu logo 01

Festival Locatie

Icon Locatie Icon Locatie Kasteel De Berckt, De Berckt 1
5991 PD Baarlo 
icon FB 01 icon IG 01 Icon Youtube icon Maps 01