Keola Genevieve is looking forward to RiseUp

Keola Genevieve

Keola Geneviève (1970) leeft sinds 2015 in Hawaii. Ze houdt van de kunst van Hula (Hawaiiaanse dans) en is deel van de Hula Halau Kaleilaniakeali’i onder leiding van Kumu (leraar) Ali’i Keanaaina.
Daarnaast is ze sinds 20 jaar Craniosacraal therapeut & GZ-psycholoog, faciliteert ze de Gurdjieff movements en heeft ze een speciale affiniteit met mindfulness.

In alles wat ze beoefent, met name in Hula, Craniosacraal therapie of de Gurdjieff movements, speelt haar passie voor dans, verbinding van lichaam en geest, bewustzijn en helderheid een rol. Centraal daarin staat de verbinding van haar hart in deze innerlijke en uiterlijke beweging, dit in verbinding met de beweging van een groep.

 

WorkshopDe Gurdjieff movements zijn ontworpen om balans te brengen in de verschillende energiebronnen die zich in ons bevinden. We werken met o.a. aandacht en aanwezigheid, gewaarwordingen en lichamelijke sensaties en met onze middellijn. De movements creëeren een harmonie tussen het lichaam, de geest en de emoties met als gevolg een unieke innerlijke ‘centering’, een nieuw gevoel van innerlijk ritme, een ontspannen waakzaamheid en een natuurlijke stilte en gratie. "'The Presence in me': What if that Presence permeates every cell of our being, as if we feel and sense all our cells vibrating, we become thinner, like air, almost transparant. As if the cells are singing and dancing together, pointing in the same direction. Like trees in the wind, thin strong trees, who never break, but always sway with the waves of the air”. Iedereen is welkom. Geen speciale achtergrond of ervaring nodig.

 

 Wil je je laten vervoeren op de mooie klanken van Hawaiiaanse muziek? En voelen hoe het is om je in de vloeibare bewegingen van Hula, de Hawaiiaanse dans te begeven? In de workshop oefen je eerst met enkele eenvoudige hula bewegingen. Ook leer je (een deel van) een hele hula, een dans op een Hawaiiaans lied, een ‘mele’. Onze handen vertellen het verhaal en onze voeten houden ons tijden het dansen verbonden met de aarde. De warme hart-volle klanken van de Hawaiiaanse taal helpen ons begrip van deze prachtige Hawaiiaanse kunst die van generatie op generatie is doorgegeven.

Meer

RiseUP Menu logo 01

Festival Locatie

Icon Locatie Icon Locatie Kasteel De Berckt, De Berckt 1
5991 PD Baarlo 
icon FB 01 icon IG 01 Icon Youtube icon Maps 01