Iris van Breukelen

Iris van Breukelen

Iris van Breukelen

De afgelopen jaren heb ik een breed scala aan kennis opgedaan op het gebied van ons lichaam; hoe onze levensstijl ons lichaam beïnvloedt (zoals: ademhaling, slaap, eetfrequentie, enz.); Hoe emoties en de verhalen in ons hoofd ons van streek kunnen maken en hoe onze familiegeschiedenis ons vandaag de dag nog steeds beïnvloedt. Van oorsprong ben ik chemisch ingenieur, dus we blijven met beide benen op de grond en ik vind het heerlijk om de tijd te nemen om uit te leggen waarom ik doe wat ik doe, zodat je het proces kunt volgen, begrijpen en veel kunt leren.

In mijn sessies werk ik graag met mensen door middel van personal training, yoga & meditatie, klankheling en familieopstellingen.

 

Workshop

Stel je voor: een serene reis naar innerlijke rust en hernieuwing, waarin je wordt geleid door de magische combinatie van yoga nidra en de betoverende klanken van Tibetaanse en kristallen klankschalen. Yoga nidra, ook wel bekend als de 'yogische slaap', is een diepgaande meditatieve techniek die je naar een staat van diepe ontspanning brengt, waar zowel je geest als je lichaam zich volledig kunnen overgeven aan herstel en vernieuwing.

Wat yoga nidra zo bijzonder maakt, is zijn vermogen om je te leiden naar de kern van je wezen, waar je verborgen potentieel en innerlijke kracht sluimeren. Terwijl de klanken van de Tibetaanse klankschalen je omhullen, worden je zintuigen gestreeld door hun unieke resonantie, die diep doordringt in de essentie van je wezen. Deze eeuwenoude instrumenten worden beschouwd als helende klanken die de chakra's, de energiecentra van het lichaam, in balans brengen en harmoniseren.

Maar de reis stopt daar niet. De kristallen klankschalen voegen een extra dimensie toe aan deze ervaring, elk afgestemd op de specifieke frequenties van de verschillende chakra's. Terwijl hun zuivere tonen zich vermengen met de lucht om je heen, voel je hoe de trillingen resoneren met de diepste lagen van je wezen, waardoor blokkades worden opgeheven en energie vrij kan stromen.

De combinatie van yoga nidra en de klanken van deze bijzondere klankschalen creëert een atmosfeer van totale harmonie en genezing, waarin je jezelf kunt onderdompelen en jezelf kunt openstellen voor transformatie op alle niveaus van je bestaan. Laat je meevoeren op deze betoverende reis en ontdek de magie van innerlijke balans en vernieuwing.

Neem zelf lekker veel extra dekens, kussens en warme kleding mee, je zal vooral liggen.

 

Niets is er lekkerder als in de ochtend gelijk al in je lijf komen doormiddel van meditatie en beweging. Als gecertificeerde 400-uren yogadocent (met veel focus op meditatie en sound healing), leg ik meer nadruk op de ervaring van de pose dan op perfectie in vorm. Voor mij is yoga een innerlijke ontdekkingsreis, waarbij ik geloof dat ruimte in het lichaam ontstaat door ruimte in de geest.

Met mijn achtergrond als docent in crossfit en krachttraining en familie opsteller, breng ik een nieuwe dimensie naar mijn yogalessen. Ik ben gefocust op hoe een oefening wordt gevoeld, niet alleen hoe het eruitziet. Op deze manier leer je veilig in je lichaam te voelen en kunnen blessures voorkomen worden.

In onze ochtend Vinyasa Flow werken we met intenties die vanuit het lichaam komen, niet vanuit het hoofd. Als familieopsteller integreer ik ook elementen van deze praktijk om innerlijke blokkades te ontdekken en te doorbreken. Bereid je voor op een unieke ervaring die je niet alleen fysiek versterkt, maar ook mentaal en spiritueel voedt.

 

Stap binnen in een wereld van lichaamswerk, waar we diep duiken in ons parasympathisch systeem - het deel van ons zenuwstelsel dat rust, voeding en herstel bevordert. Terwijl traditionele praktijken zoals yoga en meditatie dit vaak omarmen, verkennen we in deze workshop het andere uiterste. Ontdek de kracht van het activeren van je kern, waarbij je lichaam een ingebouwd harnas onthult dat met ademhaling kan worden geactiveerd. Deze ervaring biedt niet alleen inzicht, maar kan ook van onschatbare waarde zijn in het dagelijks leven - vooral voor degenen die worstelen met rugklachten.

Vervolgens tillen we de intensiteit op met eenvoudige, toegankelijke oefeningen*, waarbij we verschillende spiergroepen verkennen en de emoties ontdekken die ze kunnen verbergen. Door te zoeken naar verschillende vormen van expressie, kunnen we diepgaande emoties en verhalen ontdekken waarvan we ons misschien niet eens bewust waren. Ben je een 'good girl' of 'boy'? Dan is dit de perfecte kans om jezelf uit te dagen.

Om de kwaliteit en veiligheid van de workshop te waarborgen, is het aantal deelnemers beperkt tot 20 personen.

*Deze workshop is niet geschikt voor mensen waarbij hoge spierintensiteiten gevaarlijk kunnen zijn en medisch worden afgeraden. Heb je hart problemen? Ben je zwanger of geef je nog borstvoeding sla deze workshop dan maar beter even over.

Meer

RiseUP Menu logo 01

Festival Locatie

Icon Locatie Icon Locatie Kasteel De Berckt, De Berckt 1
5991 PD Baarlo 
icon FB 01 icon IG 01 Icon Youtube icon Maps 01