Ingeborg de Lange kijkt uit naar Rise•UP

Ingeborg de Lange

Al jaren een activiste en maakt zich druk om vervuiling, klimaatverandering, wapenhandel en misstanden in de uit de hand gelopen dierenindustrie.

Op 12 april was het Earth Overshoot day: als iedereen zou leven als wij hier doen dan hebben we ruim 3 extra aardes nodig. We zorgen niet goed voor onze planeet met al haar bewoners.
Ze liep stuk op de grote immense wereldvraagstukken en vond het soms moeilijk om in deze ingewikkelde wereld haar weg te vinden en hoop te houden over een goede afloop voor de planeet en al haar bewoners.

Al zoekende kwam ze terecht bij Joanna Macy, een activiste en heeft een zeer gerespecteerde stem in vredes, rechtvaardigheids en milieubewegingen. Ze ontwikkelde “het werk wat weer verbindt” en schreef tal van inspirerende boeken. Hoe ga je in deze tijd van ecologische crisis om met de noodsituatie en hoe vind je de moed en kracht om moedeloosheid en machteloosheid om te zetten in actieve hoop. Daarbij wil iedereen een wezenlijke bijdrage leveren en waar is voor jou de opdracht om mee te werken aan de transitie van een industriële groeimaatschappij naar een levensondersteundende samenleving.

 

 Workshops

Wat is er leuker dan spelen voor kinderen? In deze middag gaan we samen een verhaal bedenken en met alle spelers opvoeren wat we hebben bedacht. Iedereen is van harte welkom, gevorderd of niet om mee te doen. Aan de hand van spelkaarten en verhalen dobbelstenen, maken we een kleine, leuke, spannende en lachwekkende voorstelling voor de allerkleinsten.

Aan de hand van theateropdrachten komen we tot een verhaal en we verdelen de rollen. Daarna gaan we het spelen met als kers op de taart een eigen kleine voorstelling. De kinderen zullen worden uitgenodigd en zijn ons hooggeëerd publiek. Tot die tijd is wat we maken een verassing dus kinderen kunnen helaas niet meedoen aan deze gezellige en uitdagende middag.

Stap in de wondere wereld van de fantasie en de gespeelde werkelijkheid, waarin we een beetje van oude verhalen mengen met ons nieuwe verhaal.

Speels, eigenwijs, uitdagend en vrolijk.

 

 

Een korte voorstelling voor vrienden en familie. Zet Tiktok, diepe gesprekken en processen even STOP!
Beleef het theatraal.
We gaan improviserend van spiriwi, retrospectief en alarmerend humoristisch de vragen van het leven oplossen!
Wie zijn we?
Wat doen we hier?
Waarom eigenlijk?
Wij weten het ook niet, maar vertellen het jullie wel. Voor jong en oud, het allerdiepste procestheater a la carte.
Kom beleven en misschien zit jouw vraag er wel bij, wie weet?

 

 

Meer

RiseUP Menu logo 01

Festival Locatie

Icon Locatie Icon Locatie Kasteel De Berckt, De Berckt 1
5991 PD Baarlo 
icon FB 01 icon IG 01 Icon Youtube icon Maps 01